Bekijk hier de hulpvragen waarbij V-erkenning jou kan helpen

 

Angsten

Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Soms kan dit zo heftig zijn, dat het je dagelijkse leven verstoort. Hierdoor kan je paniekaanvallen, fobieën, sociale angst of andere vormen van stress krijgen.

 

Depressie

Een depressie is een voortdurend aanwezige sombere stemming die langer dan twee weken duurt en niet vanzelf verdwijnt. Je hebt dan geen zin meer om dingen te ondernemen en niets kan je opvrolijken.

 

Identiteitsproblemen

Iemand die last heeft van identiteitsproblemen worstelt met zijn eigenheid. Wie ben ik? Wat wil ik? Vaak is dit een probleem in de puberteit, maar ook volwassenen kunnen hier in vastlopen.

 

Onzekerheid

Je laat je leiden door wat anderen van je vinden om te bepalen of je iets goed doet. Daardoor twijfel je flink aan wat je doet en aan je zelfbeeld. Je weet niet hoe je dit moet overwinnen.

 

Grenzen aangeven

Grenzen aangeven betekent dat je durft te zeggen wanneer iemand te veel van je verlangt of dingen vraagt die je niet wilt. Grenzen aangeven wordt vaak als lastig ervaren.

 

Persoonlijkheid

Persoonlijkheidsproblematiek kenmerkt zich door een star patroon van denken, voelen, handelen en omgaan met anderen is vaak lastig. Dit ontstaat vaak al op jonge leeftijd.

 

Verslaving

Veel mensen kampen met een onweerstaanbare behoefte om middelen te gebruiken. Als dit verlangen zo groot is, kan het jouw leven en dat van je geliefden erg hard raken.

 

Burn-out

Opgebrand, vermoeid en uitgeput... Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress en overspanning. Zonder hulp is het erg lastig om hieruit te komen.

 

Relatieproblemen

Steeds meer kritiek op elkaar hebben is een belangrijk signaal dat een relatie slechter wordt. Wanneer kritiek op het gedrag veranderd in kritiek op de persoon, is hulp echt nodig.

 

Ouder-kind problemen

Ouder-kind problemen kenmerken zich doordat de normale veilige relatie tussen ouder en kind en het vertrouwen zijn beschadigd. Dit veroorzaakt vaak een laag zelfbeeld bij een kind.

 

Opvoedingsproblemen

Het opvoeden van je kinderen is geen eenvoudige taak. Als je vastloopt bij de opvoeding van je kinderen, bijvoorbeeld pubergedrag, strijd, is het verstandig om hulp in te schakelen.

 

Rouwsituaties

Verlies van werk, gezondheid, relaties, kinderwens of toekomstbeeld zijn allemaal vormen van rouwsituaties die lastig zijn te verwerken en een grote impact kunnen hebben op je welzijn.