Contextuele therapie

Een mens staat niet op zichzelf maar leeft altijd in wisselende verbondenheid met belangrijke relaties uit zijn/haar heden en verleden. Wat er in die relaties gebeurt, kan soms nog jaren doorwerken, zelfs tot ver in de volwassenheid.

Loyaliteit, verbinding, erkenning en vertrouwen zijn belangrijke begrippen in de contextuele benadering. Met therapie bedoel ik behandeling van jou (en eventueel jouw gezin). Omdat de hulpvraag uitgebreider is en meerdere levensgebieden kan bestrijken, of omdat de hulpvraag niet helemaal helder is, duurt therapie over het algemeen langer dan coaching.

Tijdens de eerste 2-3 gesprekken gaan we helderheid krijgen in zowel je huidige leefsituatie als ook van je gezin van herkomst (het gezin waarin je zelf bent opgegroeid). We bespreken datgene waarin je verandering wilt en we krijgen meer zicht op de steeds terugkerende patronen in je leven. Samen stellen we de doelen vast waarmee we aan de slag gaan.

De eigen krachten aanboren, hulpbronnen leren inschakelen, herstel van vertrouwen, grenzen leren stellen, richting krijgen in je leven; dit alles kunnen belangrijke thema’s zijn die aan bod komen tijdens de therapie.